PREGUNTES QUE ES FAN ELS JÓVENS
Evolució o creació? Part 3: Per què hauries de creure en la creació?
«Si creus en la creació, la gent pot pensar que eres un ignorant, que tens creences infantils que t’han ensenyat els teus pares o que la religió t’ha llavat el cervell.» (Jeanette)
Et sents igual que Jeanette? Si és aixina, pot ser que tingues dubtes sobre si tot va ser creat. Després de tot, a ningú li agrada que el consideren un ignorant. Què podria ajudar-te?
Què podrien dir-te pel que creus?
1. Si creus en la creació, les persones pensaran que estàs en contra de la ciència.
«La meua professora diu que els qui creuen en la creació trien l’opció més senzilla i no busquen una explicació de com es va fer el món.» (Maria)
El que hauries de saber: Els qui diuen açò no tenen tota la informació. Científics molt famosos com Galileu i Isaac Newton afirmaven que existia un Creador i les seues creences no estaven en conflicte amb la ciència. De la mateixa manera, alguns científics hui en dia pensen que la ciència no està en contra de la creació.
Intenta fer açò: Escriu l’expressió «per què creure en Déu» (incloses les cometes) en el buscador de la BIBLIOTECA EN LÍNIA Watchtower per a trobar exemples de persones del camp de la medicina i la ciència que creuen en Déu. Fixa’t què els va ajudar a arribar a esta conclusió.
En resum: Creure en la creació no fa que estigues en contra de la ciència. De fet, quant més aprengues de la naturalesa, més s’enfortiran les teues creences (Romans 1:20).
2. Si creus en el relat bíblic de la creació, la gent pensarà que eres un fanàtic.
«Moltes persones creuen que la creació és surrealista. De fet, consideren un conte el relat del Gènesi.» (Jasmine)
El que hauries de saber: Moltes persones tenen idees errònies sobre el que diu la Bíblia de la creació. Per exemple, alguns creacionistes afirmen que la terra o la vida van ser creades no fa tant de temps en sis dies literals de 24 hores. Però la Bíblia no dona suport a esta idea.
Gènesi 1:1 senzillament afirma: «Al principi, Déu va crear el cel i la terra». Açò no està en contra de l’evidència científica que la terra es va formar fa milers de milions d’anys.
La paraula «dia» que s’utilitza en Gènesi es referix a un llarg període de temps. De fet, en Gènesi 2:4 este terme es pot utilitzar per a descriure els sis dies de la creació complets.
En resum: El relat bíblic de la creació està d’acord amb la ciència.
Reflexiona en les teues creences
No fa falta una «fe cega» per a creure en la creació. Més bé, s’ha de basar en proves lògiques. Analitza açò:
Tot el que veus al teu voltant et mostra que si hi ha un disseny, és perquè hi ha un dissenyador. Quan veus una càmera, un avió o una casa, en seguida arribes a la conclusió que algú ho ha dissenyat. Per què hauries de deixar de costat eixa lògica quan analitzes com funciona l’ull humà, els pardalets o el nostre planeta Terra?
Pensa en açò: Els enginyers a voltes copien detalls que observen en la naturalesa per a millorar les coses que ells han creat i, amb dret, volen reconeixement pel seu treball. ¿És lògic donar reconeixement als humans i les seues obres i no donar-lo al Creador i als seus dissenys, que són molt superiors?
Ajudes per a investigar
Pots enfortir les teues creences a l’analitzar les proves que es troben en la naturalesa.
Intenta fer açò: Escriu en el buscador de la BIBLIOTECA EN LÍNIA Watchtower la frase «va ser dissenyat» (incloses les cometes). Selecciona els temes que t’interessen de la secció Web. En cada article, identifica què és lo més impressionant sobre cada aspecte de la naturalesa que s’analitza. Què et convenç personalment que hi ha un Dissenyador?
Aprén més: Utilitza els següents fullets per a investigar més detalls sobre la creació.
És la vida l’obra d’un creador?
La terra està ubicada perfectament i té tot el necessari per a la vida. Consulta les pàgines 4-10.
Podem vore exemples de dissenys en la naturalesa. Consulta les pàgines 11-17.
El relat de Gènesi sobre la creació està d’acord amb la ciència. Consulta les pàgines 24-28.
L’origen de la vida. Cinc qüestions dignes d’anàlisi
La vida no va sorgir espontàniament de matèria inanimada. Consulta les pàgines 4-7.
Els organismes vius són massa complexos per haver evolucionat de manera espontània o sense que algú els dirigira. Consulta les pàgines 8-12.
La capacitat d’informació que té l’ADN és superior a la tecnologia moderna. Consulta les pàgines 13-21.
Els sers vius no podem tindre el mateix origen comú. El registre fòssil mostra que els principals grups d’animals van aparéixer de repent i no evolucionaren gradualment. Consulta les pàgines 22-29.
«La naturalesa em convenç de l’existència d’un Creador, des dels animals que veig en la terra, fins a l’univers i l’orde que hi ha en ell.» (Thomas)