Salta al contingut

PREGUNTES QUE ES FAN ELS JÓVENS

Quina imatge done?

Quina imatge done?

 Per què hauria de preocupar-te la teua manera de vestir? Perquè la roba diu molt de tu. Quin missatge transmet la teua forma de vestir?

 Tres errors sobre les modes i com evitar-los

1. Deixar que la publicitat influïsca en la teua manera de vestir.

 Una jove a qui li diuen Theresa diu: «A voltes m’atrau una moda per la de voltes que l’he vist anunciada. Quan la teua ment està tan plena d’imatges de persones que seguixen eixa moda, és molt difícil no seguir-la».

 Les xiques no són les úniques que es deixen influir per la publicitat. El llibre The Everything Guide to Raising Adolescent Boys, de Robin Elise Weiss i Mary Muscari, diu: «Els xics són igual d’influenciables a les modes. Des de ben xicotets, són l’objectiu del món de la publicitat».

 Una opció millor: La Bíblia diu: «L’inexpert s’ho creu tot, qui té enteniment sap per on passa» (Proverbis 14:15). D’acord amb este principi, aprén a distingir el que hi ha darrere de la publicitat. Per exemple, quan veges un anunci de roba que siga atrevida o sexy, pregunta’t:

  •  «Qui es beneficia realment de seguir esta tendència?»

  •  «Amb quin estil em relacionarien?»

  •  «Definix realment la meua personalitat?»

 Consell: Durant una setmana, fixa’t en la propaganda de moda que veus al teu voltant. Quin estil de vida promou? Hi ha missatges subtils dissenyats per a fer-te sentir que realment necessites seguir certa moda? Una jove a qui li diuen Karen diu: «Hi ha molta pressió per a que et vegen perfecta, per a vestir perfecta i per a tindre un cos “perfecte”. Els qui fan la publicitat són conscients d’això i saben que els jóvens són el blanc perfecte».

2. Seguir una moda per encaixar.

 Un jove a qui li diuen Manuel diu: «Si certa classe de roba està de moda, tot el món vol portar-la. Si no la portes et miraran malament». Una jove a qui li diuen Anna també pensa igual, i diu: «No té res a vore amb la moda. És simplement per encaixar».

 Una opció millor: La Bíblia diu: «No vos emmotleu al món present» (Romans 12:2). D’acord amb este consell, revisa el teu armari i pregunta’t:

  •  «Què tinc em compte a l’hora d’escollir el que em posaré?»

  •  «Li done molta importància a les marques?»

  •  «Tracte d’impressionar a la gent per la meua manera de vestir?»

 Consell: En comptes de vore només dos opcions: a la moda o passat de moda, considera una tercera opció: una manera de vestir que et faça sentir còmode i et done confiança. Com més a gust et sentes amb tu mateix, menys et preocuparà encaixar.

3. Pensar que «com més sexy, millor».

 Una xica a qui li diuen Jennifer diu: «Sincerament, a voltes és temptador vestir una miqueta provocativa, amb roba molt curta o massa cenyida».

 Una opció millor: La Bíblia diu: «No busqueu d’adornar-vos per fora [...] busqueu més bé aquella disposició amagada en el cor» (1 Pere 3:3, 4). D’acord amb este consell, pensa què és més atraient: la bellesa interior o l’exterior.

 Consell: El teu «millor complement» és la modèstia. És deveres que esta paraula no és molt popular hui en dia. Però, pensa en açò:

 Has estat alguna volta amb una persona que només parla d’ella mateixa? Lo més trist és que segurament no serà conscient que està ignorant-te.

La forma de vestir, igual que la forma de parlar, pot atraure tant l’atenció en tu mateix que espantes els qui tens al teu voltant.

 Quan et vistes amb falta de modèstia, eres com eixa persona. La teua manera de vestir està dient «mireu-me», i això et pot fer paréixer insegur, egoista o les dos coses. També pot donar la impressió que estàs desesperat per atraure l’atenció de les persones, fins i tot, la d’aquelles que no et convenen.

 En lloc de transmetre una imatge equivocada, sigues modest. Una jove a qui li diuen Mónica diu: «Ser modesta no significa que hages de vestir com una dona major. Vol dir que et respectes a tu mateixa i també als qui estan al teu voltant».