Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Земљотреси Прочитао сам серију уводних чланака „Земљотреси — искуства преживелих“ (22. март 2002). Ту сте навели један извор који каже да су „земљотреси који су имали магнитуду 7,0 јединица Рихтерове скале били ’прилично константни‘ током 20. века“. Ипак, према делу World Almanac из 1999, забележена је велика учесталост земљотреса током 1990-их.

Ф. А., Италија

„Пробудите се!“ одговара: Без пристраности према овом издању, наш чланак само указује на тврдње неких сеизмолога с обзиром на општу учесталост земљотреса у 20. веку. То је било наведено због тога што се Исусово пророчанство забележено у 24. поглављу Матеја испуњава у наше време, чак и ако неки верују да је број земљотреса остао „прилично константан“. Исус је једноставно рекао да ће бити „великих земљотреса“ (Лука 21:11).

Побачај Када сам видела чланак „Изгубила сам своју још нерођену бебу“ (22. март 2002), потекле су ми сузе, јер сам се сетила губитка нашег нерођеног детета. Одмах сам захвалила Јехови у молитви за ове преко потребне информације и утеху коју су донеле. Увек ће нас тешити чињеница да се у Божјем новом свету ово никада више никоме неће десити.

Џ. С., Сједињене Државе

Изгубила сам бебу у 30. недељи трудноће. То је било нешто најгоре што сам доживела. Овај чланак је заиста велика помоћ и утеха, јер говори о теми која се често сматра табу темом, а поред тога он даје практичне савете.

К. В., Немачка

И ја сам изгубила нерођену бебу. Понашала сам се као да се ништа није десило. Али у срцу нисам могла да се утешим, и сваког дана сам плакала када бих остала сама. Тај бол вероватно неће проћи све док траје овај систем. Ипак, овај чланак ми је заиста помогао.

И. М., Јапан

Били сте сасвим у праву када сте рекли да се мајка и дете врло рано вежу. Жалост је незамислива. И после 19 година, још увек лијем сузе за нашим нерођеним дететом.

Ш. К., Британија

Никада нисам знала шта да кажем онима који су у оваквој ситуацији. Када сам чула да је једна сестра из наше скупштине изгубила нерођено дете, поново сам прочитала овај чланак и написала писмо њој као и деди и баби који су ишчекивали унуче, исказујући своје најдубље жаљење.

Д. Р., Немачка

Овај чланак је био одговор на моје молитве. Хвала вам за показано разумевање према дубокој жалости и трауми коју мајка доживљава после побачаја. Док сам читала овај чланак, осећала сам као да је сам Јехова обавио своје руке око мене и тешио ме.

К. Ф., Сједињене Државе

Моја мајка је изгубила дете пре него што се родила моја млађа сестра. Њена патња је сигурно била јако велика. Када сам прочитала оквир „Како породица и пријатељи могу помоћи“, одмах сам јој написала писмо.

М. Ј., Јапан

Колико има континената? На 25. страни [енглеског] издања од 8. фебруара 2002, навели сте да је Аустралија „најмањи континент од пет светских континената“. Одувек сам мислила да има седам континената.

Л. У., Канада

„Пробудите се!“ одговара: Заиста постоји седам континената — Азија, Африка, Северна Америка, Јужна Америка, Антарктик, Европа и Аустралија. Међутим, неки који сматрају да су Европа и Азија један континент (Евроазија) рекли би да их има шест. Други пак на Антарктик не гледају као на континент.