Пређи на садржај

Пређи на садржај

Брак у невољи

Брак у невољи

Брак у невољи

„Не могу више то да поднесем!“ Да ли сте икада чули како неко то каже за свој брак? Ако сте у браку, да ли сте се и ви некада тако осећали?

ХИЉАДЕ парова започну свој брачни живот у заносу љубави — или на врхунцу страсти — и очекују да ће бити срећни. „Међутим, када су дошли код мене, многи су већ били у дубоком очају“, каже једна брачна саветница. „Разочарали су се у свог партнера, у брак, у љубав, а понекад и у сам живот.“ Многи од тих парова готово да немају више ништа заједничко осим венчаног листа и крова над главом.

Неки бракови су жртве све већег стреса и животних брига. Захтеван посао, рад у сменама и много времена проведеног на послу емотивно исцрпљују чак и парове који се веома воле. Љубав и поштовање могу бити постепено нарушени и услед финансијских проблема, изазова у одгајању деце, пресељења, промене посла и здравствених проблема. Једноставно речено, промене које живот доноси могу створити притисак који раздваја брачне парове.

Многе мајке раде два посла — један на радном месту, а други код куће. Због тога за њих често ништа друго не постоји осим посла и бриге о деци. Због стреса и исцрпљености супружницима остаје врло мало времена једно за друго. Многи се зато осећају као да су увучени у вртлог незадовољства и отуђености. Зашто је толико много бракова под тако великим притиском? Шта можете учинити како бисте изградили срећан и успешан брак?