Пређи на садржај

Пређи на садржај

Може ли судија прихватити поуку?

Може ли судија прихватити поуку?

Може ли судија прихватити поуку?

СЛАЂАНА, Јеховин сведок из Хрватске, имала је заказано да се појави на суду у вези са неким финансијским стварима. Пред судијом се појавила на време, али је друга страна каснила. Имала је горљиву жељу да сведочи о Богу и док су сви други чекали да почне оставински поступак, скупила је храбрости да се обрати судији.

„Господине, да ли сте знали да ускоро на земљи више неће бити ни судија нити судова?“, упитала је. Наравно, оно што је рекла односило се на судије какве су нам данас познате.

Изненађен и оставши без речи, судија ју је само погледао. Тада је процес почео. На крају је Слађана устала да потпише један документ, а судија се нагнуо према њој и шапатом је упитао: „Да ли сте сигурни у оно што сте ми управо рекли, да ускоро на земљи неће бити ни судија нити судова?“

„Да, господине. Потпуно сам сигурна у то!“, одговорила је.

„Какав доказ имате за то?“, питао је судија.

„Он се налази у Библији,“ рекла је Слађана.

Судија је рекао да би волео да сазна о каквом доказу се ради, али да нема Библију. Тако је Слађана предложила да му донесе Библију. Сведоци су га посетили, донели му Библију и понудили му да једном недељно проучава Библију. Судија је прихватио ту понуду и ускоро је постао Јеховин сведок.

Псалам 2:10 пророчански објављује: „Зато, краљеви, поступите разборито! Прихватите укор, судије земаљске!“ Како је само охрабрујуће када такве особе понизно прихвате вођство које Јехова с пуно љубави пружа!

[Слика на 32. страни]

Слађана са судијом