Пређи на садржај

Пређи на садржај

Поучимо своју децу

Краљевство које ће променити свет

Краљевство које ће променити свет

ДА ЛИ знаш које је то краљевство?— * То је краљевство за које нам је Исус рекао да се молимо. Он нас је поучио да се овако молимо Богу: „Нека дође краљевство твоје“ (Матеј 6:9, 10). Скоро 2 000 година Исусови следбеници се моле Богу да дође његово Краљевство. Да ли се и ти молиш за то?—

Да би разумео шта је краљевство, треба да знаш шта је то краљ. Краљ је особа која влада. Он влада над неким подручјем. Подручје над којим ће владати Божје Краљевство биће цела земља. Када дође Божје Краљевство, с временом ће се сви који живе на земљи радовати благословима које ће оно донети људима.

Божје Краљевство је небеска власт. Библија у Исаији 9:6 говори о њеном владару. Погледај шта се тамо каже о њему: „Родило [нам се] дете... коме ће кнежевска власт бити на рамену. Име ће му бити... Кнез Мира.“

Да ли знаш ко је кнез?— Он влада над неком земљом али је углавном подређен краљу који је моћнији од њега. Ко је врховни небески Краљ?— У праву си ако кажеш да је то Јехова. Библија за њега каже да је „Свевишњи над целом земљом“ (Псалам 83:18). А за Исуса се често каже да је „Син Божји“. Један разлог је то што је Јехова Исусу дао живот. Он је Исусов прави Отац (Лука 1:34, 35; Јован 1:34, 49; 3:17; 11:27; 20:31; Дела апостолска 9:20).

Божје Краљевство за које нас је Исус поучио да се молимо јесте посебна власт. То је „кнежевска власт“ зато што је Јехова поставио свог Сина Исуса за Владара, то јест Краља тог Краљевства. Али да ли знаш да су још неки изабрани да владају са Исусом у Краљевству његовог Оца?— Хајде да сазнамо нешто више о њима.

Пре него што је умро, Исус је својим верним апостолима рекао да иде у кућу свог Оца на небу. „Идем да вам припремим место“, рекао је, „да и ви будете тамо где сам ја“ (Јован 14:1-3). Да ли знаш шта ће апостоли и други који су изабрани радити са Исусом на небу?— „Владаће као краљеви с Христом.“ Библија нам чак каже колико ће њих владати са Исусом. Биће их 144 000 (Откривење 14:1, 3; 20:6).

Шта мислиш, како ће бити на земљи када Кнез Мира и 144 000 изабраних буду владали?— Биће дивно! Неће бити рата. Животиње ће бити у миру једне с другима и с нама. Нико се неће разболети нити умрети. Слепи ће прогледати, глуви ће чути, а хроми ће трчати и скакати као јелен. Земља ће давати довољно здраве хране за све. Сви људи ће волети једни друге као што је Исус поучио своје ученике да чине (Јован 13:34, 35). Хајде да отворимо стихове из књиге пророка Исаије који су овде наведени и прочитамо који нас дивни благослови очекују (Исаија 2:4; 11:6-11; 25:8; 33:24; 35:5, 6; 65:21-24).

Откада је Исус поучио људе да се моле: „Нека дође краљевство твоје“, милиони су сазнали за то Краљевство. То им је променило живот. Ускоро, кад то Краљевство дође и замени све друге владавине на земљи, сви који служе Јехови Богу и његовом изабраном Владару, Исусу Христу, уживаће у миру, здрављу и срећи (Јован 17:3).

^ Уколико читате с дететом, црта треба да вас подсети да застанете и подстакнете дете да се изрази.