Пређи на садржај

Сестра Калерија Мамикина (78) због своје вере трпи прогонство у Русији

26. ЈУН 2019.
РУСИЈА

Старији Јеховини сведоци на мети руских власти, чак и они преко 70 година

Старији Јеховини сведоци на мети руских власти, чак и они преко 70 година

Брат Борис Бурилов (78) оптужен је за „екстремистичке активности“ у Перму

У мају 2019, власти у Архангелској и Волгоградској области у Русији поднеле су кривичне пријаве против две старије сестре. Сестре Калерија Мамикина (78 година; на слици изнад) и Валентина Махмедгајева (71) оптужене су за „екстремистичке активности“ само због тога што су Јеховини сведоци.

У априлу 2018, власти у Владивостоку су поднеле кривичну пријаву против 84-годишње сестре Јелене Зајшчук и још четворо Сведока. У овом тренутку, власти кривично гоне 10 браће и сестара од преко 70 година само због тога што исповедају своју веру.

Иако нико од старије браће и сестара није у притвору, нема сумње да су под великим стресом. Ако се истрага против њих настави и ако их судови прогласе кривима, прете им високе новчане и затворске казне.

Број наше браће против којих су поднете кривичне пријаве, од 17. јуна 2019. порастао је на 215. Овај број расте из дана у дан. Наставимо да се молимо за нашу браћу и сестре у Русији, и спомињимо их по имену у нашим молитвама. Сигурни смо да ће им Јехова и даље давати „сву потребну снагу“ како би били „дуготрпљиви с радошћу“ (Колошанима 1:11).