Vrati se na sadržaj

20. FEBRUAR 2019.
PORTORIKO

Završena velika humanitarna akcija u Portoriku

Završena velika humanitarna akcija u Portoriku

Jehovini svedoci su u septembru 2018. zvanično završili veliku humanitarnu akciju u Portoriku, godinu dana od kada su uragani Irma i Marija opustošili to ostrvo. Tokom ove akcije bila je potrebna pomoć na hiljade volontera sa područja podružnice u Sjedinjenim Državama.

Odbor za humanitarnu pomoć, koji je oformila podružnica u Sjedinjenim Državama, organizovao je da u ovoj akciji učestvuje 10 000 objavitelja iz Portorika. Još 8 000 braće i sestara, od kojih neki žive na udaljenim područjima, kao što su Aljaska, Bahami i Havaji, dobrovoljno se javilo da pomogne.

Grupa od deset dobrovoljaca koji su pomagali u humanitarnoj akciji u Portoriku

Tokom ove humanitarne akcije, dobrovoljci su popravili 106 Dvorana Kraljevstva i 2 Kongresne dvorane koje su oštetili uragani. Pored toga, popravljene su 783 kuće naših suvernika a izgrađene su još 73 kuće. Mnoga braća koja su pretrpela štetu dobila su pomoć od države ili im je njihovo osiguravajuće društvo isplatilo odštetu.

Dobrovoljci pomažu u izgradnji uništene kuće u Lahasu

Lorn Kovert, koji radi pri Odseku za humanitarnu pomoć u podružnici u Sjedinjenim Državama, kaže: „Sada, nakon što je posao završen, uspomene na sve što se postiglo neće jačati samo braću i sestre koje je pogodila oluja već i sve koji su učestvovali u ovoj akciji.“

Kuća naše sestre u Laresu pre i posle obnove

Zajedno s našom braćom i sestrama u Portoriku, zahvalni smo Jehovi na svoj brizi koju nam pruža preko međunarodnog bratstva (1. Petrova 5:7).