Vrati se na sadržaj

Brat Dmitrij Barmakin sa svojom ženom Jelenom nakon što je pušten iz pritvora

19. NOVEMBAR 2019.
RUSIJA

Brat Dmitrij Barmakin pušten nakon 447 dana u pritvoru

Brat Dmitrij Barmakin pušten nakon 447 dana u pritvoru

Bratu Barmakinu je 18. oktobra 2019. određen kućni pritvor nakon što je 447 dana proveo u pritvoru. Sada je ponovo sa svojom ženom Jelenom, s kojom je u braku 13 godina.

Brat Barmakin je uhapšen 28. jula 2018. kada su ga naoružani i maskirani policajci uhapsili dok je bio u poseti kod devedesetogišnje bake svoje žene. Optužen je za učestvovanje u verskim aktivnostima Jehovinih svedoka. Pervorečenski okružni sud u Vladivostoku odredio je bratu Barmakinu dva meseca pritvora. Zatim mu je pritvor produžavan osam puta.

Tokom jednog saslušanja, sud je verske aktivnosti našeg brata opisao kao „kršenje ustavnog poretka i narušavanje bezbednosti države“. Ova sumnjiva optužba nije u skladu sa onim što jasno piše u članu 28 Ustava Ruske Federacije, prema kom je svakome zagarantovano da „slobodno izabere, ispoveda i deli verska ili druga uverenja i da postupa u skladu s njima“.

Drago nam je što je sudija Stanislav Salnikov doneo odluku da se brat Barmakin pusti iz pritvora, iako ta odluka ne znači da će vlasti prestati da ga krivično gone.

Verujemo da će Jehova nastaviti da jača i hrabri našu braću i sestre u Rusiji, posebno one koji su u zatvoru ili kućnom pritvoru. Svi oni su, baš kao i brat Barmakin, odlični primeri hrabrosti i vere braći i sestrama širom sveta (Filipljanima 1:13, 14).