Vrati se na sadržaj

14. SEPTEMBAR 2017.
SJEDINJENE DRŽAVE

Svedoci u Sjedinjenim Državama se bore s posledicama uragana Harvi

Svedoci u Sjedinjenim Državama se bore s posledicama uragana Harvi

Najnovije vesti: Nažalost, potvrđeno je da je jedna starija sestra preminula usled povreda zadobijenih u uraganu Harvi.

NJUJORK. U petak, 25. avgusta 2017, uragan Harvi izmeren kao oluja 4. kategorije, obrušio se na priobalni grad Rokport u Teksasu. Ovaj uragan je do nedelje oslabio i prešao u tropsku oluju ali je do srede, 30. avgusta, nastavio da pustoši jugoistočni Teksas. Podružnica u Sjedinjenim Državama dobila je prve izveštaje o tome šta se dešavalo s braćom i sestrama.

U oblastima koje je pogodio uragan Harvi živi oko 84 000 Svedoka. Niko od braće i sestara nije poginuo, ali je devetoro njih povređeno, a petoro je zadržano u bolnici. Svoje domove moralo je da napusti ukupno 5 566 Svedoka. Ova oluja je oštetila 475 kuća naše braće, a još 1 182 kuće su pretrpele manja oštećenja.

Pokrajinski nadglednici iz Ostina, Dalasa i San Antonija organizovali su pružanje humanitarne pomoći. Na stotine braće u ovim gradovima primilo je Svedoke iz Hjustona i priobalnog dela Teksasa. Drugi su obezbedili oko 300 tona hrane, vode i ostalih potrepština (Poslovice 3:27; Jevrejima 13:1, 2).

Pokrajinski nadglednici su izvestili da su sve skupštine ponovo uspostavile redovne duhovne aktivnosti. Članovi Odbora podružnice u Sjedinjenim Državama planiraju da posete pogođena područja kako bi pružili utehu i podršku.

„Saosećamo sa svima koji su pogođeni uraganom Harvi i zahvalni smo svima koji su učestvovali u pružanju pomoći nakon ove katastrofe“, rekao je Dejvid Semonijan, portparol Jehovinih svedoka. „Posebno se molimo za braću i sestre koji su pogođeni ovom olujom. Podstičemo ih da se i dalje uzdaju u Jehovu“ (Psalam 55:8, 22; Isaija 33:2; 40:11).

Kontakt:

Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 845 524 3000